Lappeenrannan Teekkarilaulajat sai alkunsa riehakkaan wapun jälkimainingeissa vuonna 1983. Kuoron isäksi on tituleerattu edesmennyttä Oiva Käkelää, mutta äidistä ei ole varmuutta. Haparoivien ensiaskelten jälkeen Teekkarilaulajat on pysynyt kolmen vuosikymmenen ajan erottamattomana osana lappeenrantalaista yliopistoyhteisöä sekä saanut Pohjoismaisissa yliopistokuoropiireissä mainetta perinteisen mieskuoromusiikin rajoja rikkovana kokeilijana. Vuodesta 1988 taiteellisena johtajan toimineen Jukka Lindin johdolla kuoro on tulkinnut laajasti Eppu Normaalin, Juice Leskisen, Kuin myös Junnu Vainion tuotantoa säilyttäen tuntuman myös perinteisempään mieskuoromusiikkiin. Teekkarilaulajat esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Suomea ja on maailmallakin merkittävin Lappeenrantaa edustava frakkipukuinen organisaatio.

Yhdistys

Teekkarilaulajien taustalla vaikuttaa Lappeenrannan Teekkarilaulajat ry. Yhdistyksen säännöt ovat ladattavissa tästä

Kuoron jäsenyys

Aktiivisesti mukana olevat laulajat ovat aina myös yhdistyksen jäseniä. Lisäksi Teekkarilaulajat ylläpitää alumnitoimintaa, joka mahdollistaa myös seniorilaulajien osallistumisen erilaisiin kuorotapahtumiin kuten kursioille ja konsertteihin. Mikäli olet kiinnostunut seniorijäsenyydestä niin ota yhteytta sähköpostilla contact@teekkarilaulajat.fi

Yhdistyksen hallitus hyväksyy yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi, taiteellisen johtajan esityksen perusteella koeajan jälkeen ne yksityiset henkilöt, jotka ovat Lappeenrannan teknillisen yliopiston perustutkintoa suorittavia opiskelijoita. Yhdistyksen hallitus voi hyväksyä varsinaiseksi jäseneksi myös muun henkilön.

Yhdistyksen hallitus hyväksyy seniorijäseniksi ne yksityiset henkilöt, jotka ovat suorittaneet loppututkinnon Lappeenrannan teknillisestä yliopistossa ja osoittaneet opiskeluaikanaan aktiivisuutta kuorotoiminnassa. Seniorijäsenillä ei ole yhdistyksen kokouksissa äänioikeutta. Painavien syiden johdosta hallitus voi hyväksyä seniorijäseneksi myös muun henkilön.

Yhdistyksen jäsenmaksu on varsinaisille jäsenille 10 euroa vuodessa, seniorijäsenille vähintään 10 euroa vuodessa ja kannattajajäsenille vähintään 20 euroa vuodessa.