Etsimme taiteellista johtajaa

Lappeenrannan teekkarilaulajat ry etsii taiteellista johtajaa syyskuusta 2022 alkaen. Palkkatarjouksemme on 50 €/kontaktitunti, joita arvioimme kertyvän vuodessa n. 70. (Vuosipalkka n. 3500 €).

Yleistä

Lappeenrannan Teekkarilaulajat ry on vuodesta 1983 alkaen toiminut LUT-Yliopiston mieskuoro, joka koostuu innokkaista kuorolaulun harrastajista, joille laulaminen on ensisijaisesti harrastus ja yhdessä tekemisen muoto. Kuoron toiminnassa on aktiivisesti mukana noin 15–20-henkinen, opiskelijoista koostuva ryhmä, ja suurempiin tilaisuuksiin ja konsertteihin osallistuu usein myös entisiä laulajia, “seniorijäseniä”, jotka ovat jättäneet opiskelu-uransa jo taakseen.

Ohjelmisto

Kuorolla on myös laaja vuosikymmenien varrella kerätty nuottiarkisto, minkä ansiosta nuotteja tai sovituksia tarvitsee etsiä ulkopuolelta vain harvoin. Kuoron vakio-ohjelmistoon kuuluu isänmaalliset laulut, suomalainen kevyt musiikki (ml. Eppu Normaali, Juice Leskinen, Kaseva, Junnu Vainio), teekkarihenkinen musiikki (esim. Ilkka Aaltonen), joululaulut, serenadit ja humoristiset laulut. Näiden lisäksi löytyy kaikenlaista Beatlesistä Toivo Kuulaan. Merkittävä osa näistä sovituksista on kuorolle tehtyjä tilaustöitä, jotka ovat kuoron omaisuutta.

Kuoronjohtajan työnkuva

Kuoronjohtajalta toivomme löytyvän huumorintajua, avointa mieltä, sekä intoa ja taitoa kehittää kuoron osaamistasoa. Kuoronjohtajan pätevyys ei ole pakollinen kriteeri, mutta odotamme johtajalta olevan kuorolaulutausta tai musiikkialan tutkinto. Kuoroon pääsee laulajaksi ilman pääsykoetta, joten emme odota jäseniltämme nuotinlukutaitoa tai musiikin teoriaosaamista etukäteen. Johtajan odotetaan kuitenkin käyttävän oikeaoppista musiikkitermistöä, jolloin kokemattomammatkin kuorolaiset oppivat sitä ymmärtämään ja käyttämään. Kaikille jaetaan aina nuotit, mutta johtajan soiton sekä kokeneemman laulajan kuuntelemisella on usein merkittävä osa laulajien oppimisessa.

Johtajan tehtäviin kuuluu kuoron viikottaisten harjoituksien johtaminen, laulutekniikassa ohjaaminen, konserttien johtaminen, ja kuoron hallituksen kanssa yhteistyössä ohjelmiston ja konserttien suunnittelu. Johtajan tehtäviin ei kuulu keikoista vastaaminen, nuotiston tai tietojärjestelmien ylläpitäminen, nuottien tai sovitusten hankkiminen, tiedotus, läsnäolijoiden seuraaminen, tai muut hallinnolliset asiat. Kuoron aktiivinen ja toimintakykyinen hallitus vastaa niistä, sekä muista käytännön seikoista.

Kuoron toiminta

Kuorolla on tyypillisesti (ennen koronapandemiaa) noin 20 tilauskeikkaa vuodessa, joissa esiintyy tavallisesti 4–8 kokenutta laulajaa. Hallituksen keikkavastaava hoitaa keikkojen sopimisen sekä niihin valmistautumisen – kuoronjohtajan ei tarvitse ottaa niitä huomioon harjoituksia pidettäessä tai suunniteltaessa. Sen sijaan kuoron konsertit, joita on ollut tapana pitää 2 vuodessa (joulu- ja kevätkonsertti), ovat kuoronjohtajan ja kuoron hallituksen yhdessä suunnittelemia, ja niihin valmistautuminen tapahtuu viikottaisissa harjoituksissa sekä tarpeen mukaan harjoitusleireillä. Kuoronjohtaja johtaa kuoroa konserteissa. Kuoronjohtajan toivotaan lämpimästi lähtevän mukaan myös kuoron matkoille, joissa kuoron on tarkoitus esiintyä (esimerkiksi Nordic Student Singers’ Summit).

Kuoro järjestää vapaa-ajan toimintaa jäsenilleen. Tärkein vuosittainen kokoontuminen on Tuuliajo, johon osallistuu aktiivien lisäksi senioreita. Kuoron tapahtumat ovat pääsääntöisesti johtajalle ilmaisia.

Yhteystiedot

Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja yhteydenottoihin aihetta koskien.
Sähköposti: contact@teekkarilaulajat.fi
Puhelinnumero: +358 40 500 8949